1/25/2012

Spuneti NU proiectului de lege SOPA PIPA din SUA

   Spuneti NU proiectului de lege SOPA PIPA  din SUA


Presupun că prea puțini dintre voi au auzit de freamătul utilizatorilor de Internet dar și a multor magnați ai industriei din întreaga lume. Este vorba despre două proiecte de lege propuse spre adoptare în Statele unite ale Americii de marile case de producție media. Este vorba de SOPA (Stop Online Piracy Act) și PIPA (Protect IP Act). Peste 300 de companii suportă aceste proiecte de lege însă majoritatea companiilor care au o anumită implicație în online-ul pe care îl cunoaștem cu toții se opun vehement (Inclusiv Google, Yahoo, Wikipedia, WordPress, Ebay, Twitter, Facebook, Mozilla, Reddit, Vimeo și multe altele. Aici aveti lista întreagă).



SOPA și PIPA teoretic ar avea menirea să pună capăt pirateriei, site-urilor de torente, tot ce înseamnăshare… inclusiv muzică și fotografii. Legea drepturilor de autor în prezent este DMCA-ul, care practic fucționează astfel: urcai o melodie sau un filmuleț pe vreun site de share, proprietarului dacă nu îi convenea le scria proprietarilor site-ului, ăia ștergeau materialul în cauză (sau îți dădeau răgaz 24 de ore să o faci tu) și la revedere.


n SUA orice proiect de lege trebuie să treacă de mai multe filtre pentru a deveni lege în adevăratul sens al cuvântului. Astfel SOPA și PIPA înițial se dezbat între senatori (la acest stadiu se află momentan), apoi se supune la vot în cadrul a ceea ce numesc ei floor (Camera Senatului). Dacă trece de camera senatului (50%+1 vot) ajunge în congres. Aici, nu se mai dezbate ci doar se voteaza. Dacă pică, ajunge înapoi la stadiul de dezbatere la Camera Senatului. Dacă trece, ajunge la președinte care îl acceptă sau revocă. Dacă îl acceptă, intră în vigoare, dacă nu, trece înapoi la camera Senatului pentru a fi modificat – re-dezbătut.



n cazul în care SOPA și respectiv PIPA intră în vigoare, Internetul nu va mai fi așa cum îl stim noi azi. Practic, în spatele acestor două proiecte de lege se află ceva mult mai serios, și anume cenzura Internet-ului și îngreunarea fluxului liber al informației, ceea ce din punctul meu de vedere este extrem de grav.


PIPA
Să începem cu prima rupere jos prima dintre cele două proiecte de lege care au fost introduse, PIPA. PIPA este un acronim pentru legea Protect IP, şi a fost introdus pentru prima oară pentru Senatul Statelor Unite pe 12 mai 2011 de către senatori Patrick Leahy, Orrin Hatch, Chuck Grassley. De asemenea, este bine să ia notă de faptul că PIPA este o legislaţie re-scris, originalul fiind nu a reuşit să treacă Combaterea încălcarea online şi contrafaceri Act (Coica) din 2010.
Pipa, dacă a trecut, va oferi corporaţiilor americane şi guvernului dreptul de a solicita acţiune afirmativă juridice cu orice site web pe care le văd ca să permită încălcarea drepturilor de autor, de origine din SUA sau nu. Aici este o defalcare a tuturor că vor avea puterea de a face. 
Al

SUA furnizorii de internet pentru a bloca accesul la site-urile considerate ca elemente de încălcarea drepturilor de autor


Solicitaţi o acţiune în justiţie de către motoarele de căutare da in judecata, site-uri blog, directoare, sau orice site in general de a avea site-uri lista neagra scoase din site-ul lor


Va fi capabil să forţeze servicii de publicitate pe site-urile care încalcă, şi cele de sustinere a acestora, pentru a le elimina de pe conturile lor de publicitate


Companiile vor avea, de asemenea, puterea de a da în judecată orice site-uri noi care începe după acest proiect de lege este trecut, dacă ei consideră că nu fac o treabă bună de prevenire a încălcării pe site-ul dvs.

SOPA

SOPA este un acronim pentru Legea Oprire pirateriei online, si este un proiect de lege introdus în Camera Reprezentanţilor din SUA de către Represenative Lamar Smith la 26 octombrie 2011. În similitudine cu PIPA, SOPA este o acumulare pe o legislaţie anterioară. Această legislaţie fiind Actul de PRO-IP din 2008.
SOPA, dacă a trecut, va lucra împreună cu PIPA. După cum este descris de către entităţi cum ar fi Electronic Frontier Foundation, SOPA nu este nimic mai mult decât guvernul american şi cel privat corporaţii lista neagră .Aici este o defalcare a dat puterea de la guvern şi corporaţii private.


Procurorul General al SUA pot solicita acum o hotarare judecatoreasca care ar forţa motoarele de căutare, agenţii de publicitate, furnizori de DNS, servere, procesoare de plată şi de a avea orice contact cu încălcarea pretins site-uri web


Acesta va permite corporaţii private pentru a crea propriile liste de personal a lovit compus din site-urile se simt sunt de rupere politicile lor de drepturile de autor, în mod ironic acest lucru nu are nici sentimente ciudate de o mafie juridice, la toate. Aceste companii vor fi în măsură să contactaţi direct procesoare un site web de plată o notificare de a reduce implicarea tuturor plată off cu site-ul vizat. Această plată procesoare şi site-ul de cauză vor avea apoi la cinci zile pentru a acţiona înainte de a fi pur şi simplu luate în jos.


Procesoare de plată va avea puterea de a tăia orice site web care lucrează cu, atâta timp cât acestea pot reprezenta un motiv puternic de ce ei cred că acest site încalcă drepturile de autor


NU AI VOIE DACA INTRA   LEGEA SOPA PIPA  IN VIGOARE ?






nu ai voie sa folosesti nicio melodie ca fundal sonor al unui video
nu ai voie sa inregistrezi sau publici filme sau bucați din filme-
nu ai voie sa folosesti nicio o fotografie decat dacă ai cumparat-o sau ai facut-o tu-
nu ai voie sa dai niciun fel de share la niciun fel de material creat de altcineva decat tine-
nu ai voie sa gazduiesti niciuna din tipurile de materiale mai sus mentionate-
nu ai voie sa faci trimitere catre materialele mai sus mentionate (adio torente, link-uri catre torente etc)


  CE SE INTAMPLA DACA AI INCALCAT LEGEA ?

întreg site-ul va fi inchis prin blocarea numelui de domeniu
site-urile care fac referire la tine vor fi închise tot prin blocarea numelui de domeniu
esti suspectat ca ai material piratat pe site? ti se inchide site-ul
ai link pe site-ul tau catre un site suspectat ca ar avea material piratat? ti se inchide site-ul
ai site-ul de mai sus in google? au dreptul sa inchida google
iti posteaza cineva un link catre vreun torent in comentarii? ti se inchide site-ul
ai un tutorial pe youtube, un film demonstrativ, un walkthrough la un joc, iti filmezi familia de sarbatori cu o melodie inregistrata pe fundal?  au dreptul sa inchida youtube-ul.
CUM AR PUTEA ARATA INTERNETUL  DACA LEGEA INTRA IN VIGOARE ?


dispare Facebook-ul (va fi imposibil de verificat toate pozele pe care un utilizator )
Google ar putea disparea
Youtube la fel
Twitter
toate site-urile de torente (astea… da, ok, n-am nimic impotriva, sa zicem ca e fair)
toate site-urile de photo share
nu mai putem posta nicio fotografie pe care nu am facut-o cu mana noastra (nici măcat aici pe blog, ar trebui sa schimb tema sa fie doar text, fara 90% din poze)
Cum a spus-o cineva destul de bine, SOPA PIPA e echivalentul bombei nucleare asupra Internet-ului. Am putea spune că dacă nu suntem cetațeni ai SUA nu ne interesează, numai că mare parte a Internet-ului e US based, fiind țara cu control de 80% asupra lui.
      CE PUTEM FACE ?
Casa de Comitetul Judiciar va fi vot pe SOPA, si probabil ca acesta trece MAINE!  Odată ce proiectul de lege a fost adoptat de către comisie, acesta va fi capabil de a fi trecut în orice moment de către Camera Reprezentanţilor. Comunitatea de internet a fost întotdeauna un grup activ şi vocal despre orice ne diassaprove de, mai ales atunci când este afecteaza experienta de internet global. Aceasta este timp pentru a arăta acum această pasiune pentru ceea ce comunitatea de profesionişti, şi a utilizatorilor, dragostea prin a spune guvernul SUA exact aşa cum te simţi. Mai jos, veţi găsi câteva modalităţi de ajutor astfel încât să puteţi deveni vocal despre această problemă presssing.

Apel senatori dvs. de stat

Acesta este cel mai important lucru oricine poate face, pentru că acest lucru este modul în care vocea ta poate fi auzit în acest proces. Este de datoria senatorilor în calitate de funcţionar ales de a face ceea ce este drept de către, şi de a asculta va de oamenii care i-au ales. Dacă ei nu aud de intrare de la oameni, atunci ei vor avea nici o idee de cum se simte nimeni. Americancensorship.org are un instrument de mare  , care vă va ajuta să găsiţi care senatorii dvs. sunt, numerele lor de contact, si sa te drept în legătura cu ei. Ele informează de asemenea, de a vorbi puncte să menţionezi în conversaţie înainte de a apela.

Informează oricine

Va puteti imagina cat de mult mai puternice şi eficiente libera Ocupa ar fi fost dacă acest lucru sa întâmplat acum câţiva ani? Ar fi fost un domeniu complet diferit de joc, şi ar avea un impact mult mai mult, atunci ceea ce este deja pe oficialii guvernamentali. Această mişcare nu se poate intampla mai devreme, deoarece oamenii nu au fost informaţi şi cele care au fost doar aşteptau să vadă cum stau lucrurile le-ar afecta înainte de a decide să ia măsuri. Că filosofia nu a lucrat niciodată, şi va duce doar la încercarea de a obţine dintr-o situaţie dezastruoasă ai putea fi prevenite cu uşurinţă.

Conectaţi-vă pentru petiţii online

Tu nu trebuie să fie un cetăţean american de a se ocupa aici, petiţii on-line este o modalitate foarte bună de a obţine o acoperire globală, privind modul în care oamenii se simt. Cel mai important lucru este că toată lumea este auzit, în orice formă sau formă.

Fii informat

Fiind conştienţi de ceea ce se întâmplă este numai pentru a permite ca aceste acte să treacă prin fără să ştie nimeni. Fiind un individ informat despre ceea ce se întâmplă în lumea politică, doar te face mai capabil de a fi un avocat de schimbare într-un mod pozitiv. Mai jos veţi găsi câteva link-uri către articole bune, şi clipuri video despre SOPA şi PIPA


RASPUNS Anonymous


Hackerii de la Anonymous au ameninţat cu represalii dure dacă măsurile împotriva libertăţii pe internet nu vor fi anulate. Ei au ameninţat pe contul de Twitter şi pe YouTube că vor ataca marile site-uri în următoarele zile dacă MegaUpload nu va fi pus în funcţiune şi dacă legila SOPA, PIPA şi ACTA nu vor fi anulate.


În plus, într-un mesaj surprinzător pe YouTube, aşa-zişi membri Anonymous au ameninţat că vor închide Facebook pe 28 ianuarie. „Un război virtual a început între Anonymous, oameni şi guvernul Statelor Unite. Chiar dacă SOPA şi PIPA au fost amânate, acest lucru nu garantează libertăţile noastre virtuale". Alţi reprezentanţi Anonymous au declarat că acest zvon este o minciună şi nu va fi vorba despre niciun atac îndreptat împotriva Facebook, iar video-ul cu instrucţiuni ar fi un fals. 


După ce acum trei zile anunţaseră că „Operaţiunea Global Blackout" a început, aceste noi mesaje fac parte tot din planul celor de la Anonymous de a cauza o „blocadă" generală în faţa legilor dure împotriva pirateriei. „Doriţi să faceţi parte din cele mai mari proteste pe interne şi primul război cibernetic oficial?", spun cei de la Anonymous.


insă, un atac împotriva Facebook va fi foarte greu de realizat. Platforma socială are 60.000 de servere, dar organizaţia de „hacktivişti", Anonymous, consideră că o acţiune concentrată poate bloca site-ul pentru câteva minute bune.


Vezi aici invitaţia Anonymous de a participa la Operaţiunea Global Blackout
------------------ MDA AU SCOS VIDEOCLIPUL  CICA A FOST REVENDICAT-----------------------
Video-ul postat ieri pe internet îi cheamă pe americani la „luptă" prin descărcarea programului „Low Orbit Ion Cannon", unealtă folosită pentru a da jos site-ul departamentului de justiţie al SUA, site-ul Universal Music şi site-ul televiziunii americane CBS. Cu ajutorul softului, utilizatorii trimit mai multe „pachete" de date deodată, suprasolicitând serverele şi blocând site-ul. 
PS deja au interzis situl MEGAUPLOUD  daca va intreseaza programul de mai sus si il doriti puteti sa il loati de la  http://sourceforge.net/projects/loic/files/latest/download
:nu  vreau să fiu înțeles greșit, nici mie nu îmi convine sistemul de torente de unde se poate downloada orice film și orice muzică. Dar extensiile și interpretabilitatea pe care SOPA PIPA le-ar putea avea sunt extrem de întinse în actualul context. A nu putea utiliza un citat sau o fotografie, a nu putea comenta liber despre ceva sau cineva mi se pare aproape identic cu a ucide Internet-ul și libera circulație a informației
Semnează și tu această petiție, trimite-o pe Facebook, Twitter, E-mail tuturor prietenilor. Dă Like, Share peste tot unde poți… acum cât se mai poate.


sper ca va fost de ajutor si sper sa nu se ajunga acolo


This post was written by:

Emil is the oner of the blog My Personal Blog...

Anghel Emil is a professional blogger and web developer. Follow him or email him

Do you Like this article?

Get Free Email Updates Daily!

Follow us!

0 comentarii:

Comment here

Topics

Flash Labels by Way2Blogging

Popular

Random

 

Persoane interesate

free counters
Get This Widget

Help this Blog

DMCA.com
Design by Anghel Emil | | My Profile